"Boldogok lesztek, mikor titeket az emberek gyűlölnek, és kirekesztenek, és szidalmaznak titeket, és kivetik a ti neveteket, mint gonoszt, az embernek Fiáért.
Örüljetek azon a napon és örvendezzetek; mert ímé a ti jutalmatok bőséges a mennyben; hiszen hasonlóképen cselekedtek a prófétákkal az ő atyáik."
Lukács ev. 6:22-23


Minden időben hirdesd az evangéliumot, és ha szükséges, használj szavakat is.”

"Megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." (János 8,32)

2011. február 4., péntek

BIBLIA ES TUDOMANY

                                                                 
Azt a feladatot kaptuk,hogy tanulmanyozzuk az Irasokat!(Jn 5,39)Ha ezt a tudomanyra vonatkoztatjuk, rengeteg peldat talalunk olyan modern tudomanyos tenyekre,amelyek a Biblia mar tobb ezer evvel azelott feljegyeztt,mielott a tudosok felfedeztek volna!
 Ezeketaz allitasokat olyan eberek jegyeztek le akik, semmit sem tudtak a modern tudomanyrol: "ASzent Szellemtol indittatva szolottak az Istennek szent emberei (2Pt 1,21)""Mert amelyek regen megirattak,a mi tanulsagunkra irattak meg"hogy higgyetek,hogy Jezus az Istennek Fia es,hogy ezt hiven, eletetek legyen az o neveben.
                                                                              FIZIKA
                                                   "Folfuggesztette a Foldet a semmiseg fole"
                                                                             (Job 26,7)

Job tobb mint 3500 evvel ezelott jegyezte le ezt a tenyt,ami pedig a huszadik szazadi fizika.A Newton altal felfedezett gravitacio torvenyei, nem tesznek hozza smmit ahoz amit Job mondott,csupan elmagyarazzak,hogyan"fuggesztette fol Isten a Foldet a semmiseg fole"! A szazadfordulon a tudosok azt hittek,hogy letezik egy "ETER"nevu anyag, amely kitolti az űrt, es valahogyan segiti a foldet a helyen tartani.Ezt mar azonban megcafoltak, es a legtudomanyosabb allitas megmindig az,hogy Isten "folfuggesztette a foldet a semmiseg fole".Ugyanaz a Teremto, aki "folfuggesztette"a foldet a semmiseg fole, joszantabol hagyta,hogy fiat "egy fara felfuggesszek"(Ap.Csel 5,30) Aldozata altal megbocsatotta mindazoknak a buneit, akik hisznek benne!
                                                
                                                                     CSILLAGASZAT
                                                     "...az eg serege meg nem szamlalhato."
                                                                            (Jer 33,22)


A csillagaszat teruletein tovabbi peldak talalhatoak, Isten igejenek hitelessegere.Szazadokon keresztul kiserleteztek,hogy megszamlaljak a csillagokat.Ptolemaiosz 1056 ,Brahe 777,Keplerpedig 1005 csillagot szamlalt.Ez a szam allandoan novekedett,manapsag viszont kozismert teny,hogy csak a mi galaxisunkban joval tobb,mint 100 milliard csillag van {ennyit Kepler-rol meg tobbi okosrol:))} es valoszinuleg korulbelul tovabbi 100 milliard galaxis letezik! (szamoljunk csak kicsit ha 1 galaxisban kb 100milliard van,akkor hany csillag van 100 milliard galaxisban????:))))Megis tobb ezer evvel ezelott Jeremias ezt irta:"Az eg serege meg nem szamlalhato."Ja igen a 147. Zsoltar szavai lassuk csak:"Elrendeli a csillagok szamat,es mindnyajukat neverol nevezi.Nagy a mi Urunk es igen hatalmas,s bolcsessegenek nincs hatara."Tovabba a kovetkezo versek arrol szolnak,hogy az az Isten aki a csillagokat teremtette,mindenikrol kulon-kulon gondoskodik!
                                                  


                                                             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése