"Boldogok lesztek, mikor titeket az emberek gyűlölnek, és kirekesztenek, és szidalmaznak titeket, és kivetik a ti neveteket, mint gonoszt, az embernek Fiáért.
Örüljetek azon a napon és örvendezzetek; mert ímé a ti jutalmatok bőséges a mennyben; hiszen hasonlóképen cselekedtek a prófétákkal az ő atyáik."
Lukács ev. 6:22-23


Minden időben hirdesd az evangéliumot, és ha szükséges, használj szavakat is.”

"Megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket." (János 8,32)

2011. február 2., szerda

ZSIDÓK ÉS PALESZTINOK EGYÜTT IMÁDKOZTAK ESŐÉRT


Rabbik, imámok és lelkészek együtt imádkoztak esőért a Palesztin Nemzeti Hatóság fennhatósága alá tartozó Ciszjordániában. A zsidó-muszlim-keresztény közös imádkozásra Walajeh faluban került sor, Betlehem közelében november 11-én. Izraelben és a palesztin térségben az idén kevesebb eső esett, mint az elmúlt hat év közül ötben.
A szárazság elhúzódó vízhiányt okoz, a víztartalékok nem fedezik Izrael és a palesztin területek igényeit. Izraeli kutatók nemrég hozták nyilvánosságra, hogy az ország népszerű "esőgyártó" technológiája, a felhőmagvasítás igazából nem termel csapadékot.
A vízhiány nemcsak Izraelt és a szomszédos országokat fenyegeti, az arab világ a Föld egyik legszárazabb térségének számít. Az Arab Fórum a Környezetért és Fejlődésért (AFED) jelentése szerint a Közel-Keleten csak Irakban lesz úgy-ahogy biztonságos a vízellátás. 2015-re a Közel-Kelet arab lakosságának csak 500 köbméter víz áll majd rendelkezésére évente: ez kevesebb mint egytizede a fejenkénti hatezer köbméteres világátlagnak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése